Eğitim

DERSLİK İHTİYACINI GİDERMEK DEVLET POLİTİKASI HALİNE GELMELİ

Türkiye'de 2016 yılında tasarruf gerekçesiyle uygulamaya başlanan kalıcı yaz saati uygulaması ve öğrencilerin derslik ihtiyacı için yeterli ödenek olmaması eğitimcilerin tepkisine neden oldu. Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, 'Derslik ihtiyacını gidermek bir devlet politikası haline getirilmeli' diyerek eğitimdeki temel sorunları antalyasaati.com’a anlattı.

ÖĞRENCİLER KARANLIKTA OKULA BAŞLIYOR

Öğrencilerin karanlıkta eğitime başladıklarını söyleyen Başkan Nurettin Sönmez  “İkili eğitim uygulaması öğrencilerimizin eğitim hakkından yeterince yararlanması önünde engel oluşturuyor. Öğrenciler sabah karanlıkta okula başlıyor ve karanlıkta okuldan çıkıyor.Bu da öğrencilerde odaklanma sorununa neden oluyor. Bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmeli” dedi.  

DERSLİK İHTİYACI İÇİN KAYNAK YARATILMALI

Derslik ihtiyacının karşılanması için yeterli ödenek  olmadığını vurgulayan Başkan Sönmez “ Eğitime yeterli ödenek ayrılmıyor. Eğitime ayrılan bütçenin yüzde sekseni zorunlu giderleri karşılayabiliyor. Derslik ihtiyacının karşılanması için yeterli ödenek yok. Sadece hayırseverlerin katkısı ile derslik ihtiyacı giderilemez. Antalya gibi fazla göç alan kentlerde derslik ihtiyacı için kaynak yaratılmalı. Yerel yönetimler ile merkezi iktidar okul planlamasında işbirliği yapmalıdır. Ne yazık ki hızla nüfusu artan ilçelerde derslik ihtiyacı  gittikçe artıyor. Derslik ihtiyacını gidermek bir devlet politikası haline getirilmelidir. Köy okulları açılmalı ve taşımalı eğitime de son verilmelidir.”

BUSE YEŞİL