Meyve diyeti meyve tüketerek yapılan bir diyet türüdür. Birçok diyet türü gibi meyve diyetinin de farklı türleri bulunur. Meyve diyetinde tüketilen gıdalar diyetin içeriğine göre değişir. Burada önemli olan nokta meyve diyetinin zararlı olup olmadığıdır. Birçok şok diyet kısa sürede ciddi kilo vermeye neden olsa da uzun vadede birçok sorunu da beraberinde getirir. Peki meyve diyeti nedir, ölümcül mü? Meyve diyeti nasıl yapılır, kaç kilo verilir? Meyve diyeti yapmanın zararları neler?
Meyve diyeti zayıflamak için yapılan diyet türlerinden biridir. Kişi bu diyeti uygularken diyetin türüne göre belirli saatlerde belirli meyveleri tüketir.
Meyve diyeti 3 gün, 5 gün, 7 gün veya daha uzun yapılabilir. Ancak genellikle bu tür diyetlerin uzun süre devam ettirilmemesi önerilir.
MEYVE DİYETİ İLE KAÇ KİLO VERİLİR?
Meyve diyeti ile kısa sürede yüksek kilo kayıpları hedeflenir. Diyet sonucunda verilen kilo kişiden kişiye göre değişebilir.
MEYVE DİYETİ ÖLÜMCÜL MÜ?
Meyve diyeti şok diyet türlerinden biridir. Şok diyetler ile kısa sürede hızla kilo verilebilir ancak kalıcı hasarlar bırakır. Şok diyetlerde vücut yağ dokusundan çok kas dokusu kaybeder. Bu nedenle metabolizma yavaşlar. Ayrıca şok diyetler sonucunda ani kalp krizi ve vücutta sarkmalar meydana gelebilir.
MEYVE DİYETİ YAPMANIN ZARARLARI NELER?
Meyve diyeti sürekli aynı besinler tüketildiği için bir süre sonra monoton bir hal alır. Vücut bu süreçte ihtiyaç duyduğu diğer besinleri alamayacağı için hastalıklar meydana gelir.
Meyve diyetinde kısa sürede yüksek kilolar verilse de devamlı bir diyet türü değildir. Zayıflamak için kilonun yağdan verilmesi gerekir. Ancak meyve diyetinde kilo genellikle yağsız kas kitlesinden gider.
Meyve diyeti yapan kişi eski beslenme düzenine döndüğünde verdiği kiloları hızla geri alır. Hatta zaman zaman verdiği kilolardan daha fazlasını geri alabilir.
Meyvelerin kalorileri de yüksek olduğu için gün içerisinde tüketilen meyveler bel bölgesinde yağlanmaya neden olabilir. Aşırı fruktoz içeren basit karbonhidratlar olan meyveler kan şekerini aniden yükseltir ve düşürür. Bu da hızlı acıkmaya neden olur.
Meyvelerin karbonhidrat ve yağ oranları yüksek, protein oranının düşük olması bu diyet sonucunda vücudun dengesinin bozulmasına yol açar.
DOĞRU DİYET NASIL YAPILIR?
Doğru bir diyet programı yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmekten geçer. Bu diyetlerde yiyecek kısıtlaması olmamakla birlikte porsiyon kontrolü dengeli yapılır. Vücudun her besine ihtiyacı vardır. Doğru bir diyet eşliğinde beslenme planı oluşturulur ve yavaş yavaş, yağdan kilo verilir.
Doğru bir diyet için en uygun yol diyet programını doktor eşliğinde hazırlamaktır.
HABER MERKEZİ