Pandemi ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın yaşandığı göç, Antalya'da konut talebini artırarak kira fiyatlarını yükseltti. Bu durumun önlenmesi amacıyla bazı mahalleler yabancılara kapatıldı hale getirildi; Ancak yüksek kira maliyeti nedeniyle ev sahipleri ile sahipleri arasında gerilim yaşanmaya başladı.
Yüzde 25 oranındaki kira artışı sınırlamasına uyum istemeyen ev sahipleri, sahipleri çıkarmak için farklı kullanımlara başvuruyor. Ev tutan kişinin imzaladığı tahliye kararlılığı, ev satışları ve tahliye davaları süreci, birçok kişinin mağduriyet yaşamasına neden oldu.
Sosyal ortamlarda bir araya gelen mağdurlar, "Kiracılar Dayanışma Platformu"nu oluşturdu. 4 kişi ile başlayan platform, 6 bin üyeye ulaştı. Muratpaşa ilçesi Attalos Meydanı'nda düzenli olarak düzenlenen platform üyeleri, yaşadıkları mağduriyetleri giderme ve seslerini duyurmak için eylemleri düzenliyor.
Ancak yapılan basın açıklamalarına rağmen çözüm bulamayan platform Üyeleri, seslerini duyurmak amacıyla Antalya'dan TBMM'ye yürüme kararı aldı. Kepez ilçesinde buluşan 16 platform üyesi, üzerlerinde "Barınma anayasal hakkı, hakkımız yokluğumuz alınamaz" yazılı tişörtlerle Ankara'ya sunulan çözüm önerilerini içeren 36 maddelik siyasi partilere sunacak.