AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen "STARC Akdeniz Mimarlığı ve Sürdürülebilir Turizm" başlıklı etkinlik, turizmciler, mimarlar ve mimarlık fakültesi dekanlarının katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte, Antalya turizminin sürdürülebilirliği konusunda farkındalık yaratmak için yapay zeka kullanarak bir atölye çalışması gerçekleştirdi. "Deniz(siz), Kum(suz), Güneş(siz): Antalya Turizminde Sürdürülemezlik Distopyaları" başlıklı atölye, katılımcıların aktif katılımını teşvik ederek, kent turizminin gelecekteki olası sürdürülemezlik krizlerini ele aldı. Yapay zeka ve görsel iletişim araçlarıyla turizmin ekstrem senaryolarının çevre, kent, sosyal yaşam ve yerel kültür üzerindeki olası etkileri tartışıldı.

DİKKAT ÇEKEN GÖRSELLER

Üniversiteli öğrenciler, "Aşırı-Turizm, Aşırı-Kirlenme, Aşırı-Katmanlaşma, Yer(sizlik), Kimlik(sizlik)" başlıkları altında 2224 yılında Antalya'da turizmin olası sürdürülemezlik durumlarıyla ilgili beş distopya senaryosu üreterek, katılımcıların sürdürülebilir turizm stratejileri üzerine düşünmelerini sağlarken, Antalya'nın gelecekteki turizm gelişimine yönelik bilinçli ve sorumlu bir yaklaşım geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Atölye çalışmasında, öğrencilerin yapay zeka ile hazırladığı distopik görseller ve videolar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Öğrencilerin dikkat çeken çalışmaları, 29 Mayıs tarihine kadar Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ana giriş fuaye alanında sergilenecek.

Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği (AkdenizSMD) tarafından düzenlenen "STARC Akdeniz Mimarlığı ve Sürdürülebilir Turizm" başlıklı etkinlik, Antalya'nın ileri gelen turizmcileri, mimarları ve mimarlık fakültesi dekanlarının katılımıyla bir otelde gerçekleşti. Etkinlikte, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Prof. Dr. Hilal Tuğba Örmecioğlu, Doç. Dr. İkbal Erbaş ve Dr. Öğretim Üyesi Evren Ülkeryıldız'ın yürütücülüğünde, Antalya turizminin sürdürülebilirliği konusunda farkındalık yaratmak için yapay zeka kullanarak bir atölye çalışması gerçekleştirdi. "Deniz(siz), Kum(suz), Güneş(siz): Antalya Turizminde Sürdürülemezlik Distopyaları" başlıklı atölye, katılımcıların aktif katılımını teşvik ederek, Antalya turizminin gelecekteki olası sürdürülemezlik krizlerini ele aldı. Yapay zeka ve görsel iletişim araçlarıyla distopik senaryolar canlandırılarak, turizmin ekstrem senaryolarının çevre, kent, sosyal yaşam ve yerel kültür üzerindeki olası etkileri tartışıldı.

DİKKAT ÇEKEN ÇALIŞMA

Öğrenciler, "Aşırı-Turizm, Aşırı-Kirlenme, Aşırı-Katmanlaşma, Yer(sizlik), Kimlik(sizlik)" başlıkları altında 2224 yılında Antalya'da turizmin olası sürdürülemezlik durumlarıyla ilgili beş distopya senaryosu üreterek, katılımcıların sürdürülebilir turizm stratejileri üzerine düşünmelerini sağlarken, Antalya'nın gelecekteki turizm gelişimine yönelik bilinçli ve sorumlu bir yaklaşım geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Atölye çalışmasında, öğrencilerin yapay zeka ile hazırladığı distopik görseller ve videolar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Öğrencilerin dikkat çeken çalışmaları, 29 Mayıs tarihine kadar Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ana giriş fuaye alanında sergilenecek.

HABER MERKEZİWhatsapp Image 2024 05 27 At 17.09.34Whatsapp Image 2024 05 27 At 17.09.33 (1)Whatsapp Image 2024 05 27 At 17.09.35Whatsapp Image 2024 05 27 At 17.09.34 (1)Whatsapp Image 2024 05 27 At 17.09.35 (2)Whatsapp Image 2024 05 27 At 17.09.35 (1)